Tag Archives: Elektroninen tupakka

Sähkötupakka – uhka ja mahdollisuus?

Yhdistyneiden kuningaskuntien hallituksen neuvoa-antava yksikkö suositteli sähkötupakkaa vanhanaikaisen lopeta taikka kuole lähestymistavan tilalle. Useimmiten aloituspaketit maksavat muutaman kymmenen euroa, sisältäen esimerkiksi pari kokonaista sähkötupakkaa. Mikäli tosiaan laskemme että yksi aloituspaketti kestäisi edes kaksi kuukautta sikäli päivähinnaksi tulee 0.67€.

Hän keksi teknisen ratkaisun, jolla nikotiinipitoinen aine (nikotiinin, propyleenin ja glykolin sekoitus) saatiin höyrystymään sekä sitä avulla nikotiinia keuhkojen läpi verenkiertoon. Helppo sekä passiivinen puhdistustapa onkin irrottaa atomisaattori röökistä sekä jättää se muutamaksi tunniksi akun puoleinen pää ylöspäin talouspaperin päälle.

Sähkötupakka – Elektroninen tupanki

Sähkötupakan suurin määrä onkin akku, toinen vastapuolisko on nestepatruuna ja tän myös höyrystäjä voikin olla oma osansa. Sähkötupakka on vähemmän vaarallinen vaihtoehto myöskin ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo. sähkötupakkatuotteita myyvät tahot esittävät, niin että sähkötupakka onkin tehokas apuväline tupakoinnin lopettamiseen.

Sähkötupakan muodostama höyry taas näyttää käytössä samankaltaiselta kuin tavallisen savukkeiden muodostama savu, täten isoin prosenttimäärä ihmisistä ei tunnistaa mitään eroa sähkötupakan ja tavallisen röökin käytössä. Sähkötupakka keksittiin Kiinassa sekä käytännössä kaikki laitteet tuotetaan siellä. Se ei luonnollisestikaan pidä paikkaansa. Sähkötupakassa tupakanpuru on korvattu nesteellä, jota kuumentamalla laitteesta on mahdollista imuttaa savun kaltaista.

Sähkötupakan nesteiden sisältö vaihtelee, vain yleensä aine koostuvat pääosin propyleeniglykolista taikka glyseriinistä, jota on jatkettu vedellä ja monenlaisilla makuaineilla. Kanteet olivat nostettu paikallisessa, alueellisessa sekä kansallisessa oikeusistuimissa. Kokemukset myös toteavat että useat röökaajista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa.

sähkötupakka.eu/
Sähkötupakka säästää tosiaan myös käyttäjiensä rahoja. Professori Taru Kinnunen täytyy ongelmana sitä, että sähkötupakat ovat tupakkateollisuuden valmisteita sekä niiden nikotiinipitoisuus vaihtelee suuresti. Lyhyesti, sähkötupakka onkin tupakka vailla tän negatiivisia puolia ja vaikutuksia.

Sähkötupakka saitteja

Toki kulut saattavat vaihdella paljonkin käytöstä, valituista tuotteista sekä ehkä vioittuvista osista riippuen vain se laskelma on suurpiirteinen keskiarvo. Huonoja puolia ovat niin että tuotteiden laadussa onkin hidas kilpailla kun valmistaja onkin melkein aina sama ja mitään innovatiivisia uusia tekniikoita ei oo kehitetty vähään aikaan.

Sähkötupakan keskimmäinen prosenttimäärä onkin nimeltänsä atomisoija joten suomen kielellä höyrystin. Sisäänhengityksessä siitä erittyy nikotiinia ja aromikasta vesihöyryä, jonka saa aikaan saman nautinnollisen tunnelman kuin klassinen kessu. Lopulta sähkötupakkaan pystyy laittaa liuosta, jossa on vaan makuaineita, ei suinkaan nikotiinia.

Sähkötupakka huonoksi hyvinvoinnille

Lääkevalmisteilla onkin oltava voimassa oleva myyntilupa ennen kuin se saatetaan tuoda markkinoille.  Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, ainoastaan tämä voi virtaa laturista ja onkin suurelta osin käyttövalmis.  Sähkötupakan käyttöön tupakoinnin lopettamisessa liittyy se on ongelma, niin että sähkötupakkaan siirryttäessä siirrytään riippuvuudesta toiseen.

Joka kolmas ahtauma, sydän- sekä verisuonitauti johtuu kessusta. Hänenkin perustelunsa tosin on enimmäkseen epämääräistä pelottelua siitä, miten sähkötupakoita ei oo todennettu tarpeeksi sekä vihjailuja, jotta valvonnan puutteessa sähkötupakoita markkinoivat yritykset voivat huijata nikotiinipitoisuuksissa.

Sisään- ja ulsohengittäessä muodostuu savunnäköistä vesihöyryä. Sähkötupakan Akku: Aloituspakkauksen mukana käy luonnollisestikin akkulaturi jolla saat ladata sähkötupakkasi akkuun virtaa. Sähkötupakasta erittyy tapaisia, vain sen vaikutusta terveyteen ei toistaiseksi oo tutkittu. heinäkuuta 2008 Lääkelaitos kielsi sähkötupakan nikotiinia sisältävien versioiden myynnin Suomessa, että nikotiinia sisällään pitävät tuotteet luokitellaan lääkeaineeksi.

Nesteet voivat pitää sisällään nikotiinia, tällöin voit autenttisemman tupakanpolton tunnelman henkosia vedellessäsi tai silloinkaan ne ovat nikotiinittomia, tällöin liuoksessa onkin miellyttävä aromi. Ajan mittaan sähkötupakkaan siirtymällä säästää varsin huomattavasti.