Sähkötupakka – uhka ja mahdollisuus?

Yhdistyneiden kuningaskuntien hallituksen neuvoa-antava yksikkö suositteli sähkötupakkaa vanhanaikaisen lopeta taikka kuole lähestymistavan tilalle. Useimmiten aloituspaketit maksavat muutaman kymmenen euroa, sisältäen esimerkiksi pari kokonaista sähkötupakkaa. Mikäli tosiaan laskemme että yksi aloituspaketti kestäisi edes kaksi kuukautta sikäli päivähinnaksi tulee 0.67€.

Hän keksi teknisen ratkaisun, jolla nikotiinipitoinen aine (nikotiinin, propyleenin ja glykolin sekoitus) saatiin höyrystymään sekä sitä avulla nikotiinia keuhkojen läpi verenkiertoon. Helppo sekä passiivinen puhdistustapa onkin irrottaa atomisaattori röökistä sekä jättää se muutamaksi tunniksi akun puoleinen pää ylöspäin talouspaperin päälle.

Sähkötupakka – Elektroninen tupanki

Sähkötupakan suurin määrä onkin akku, toinen vastapuolisko on nestepatruuna ja tän myös höyrystäjä voikin olla oma osansa. Sähkötupakka on vähemmän vaarallinen vaihtoehto myöskin ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo. sähkötupakkatuotteita myyvät tahot esittävät, niin että sähkötupakka onkin tehokas apuväline tupakoinnin lopettamiseen.

Sähkötupakan muodostama höyry taas näyttää käytössä samankaltaiselta kuin tavallisen savukkeiden muodostama savu, täten isoin prosenttimäärä ihmisistä ei tunnistaa mitään eroa sähkötupakan ja tavallisen röökin käytössä. Sähkötupakka keksittiin Kiinassa sekä käytännössä kaikki laitteet tuotetaan siellä. Se ei luonnollisestikaan pidä paikkaansa. Sähkötupakassa tupakanpuru on korvattu nesteellä, jota kuumentamalla laitteesta on mahdollista imuttaa savun kaltaista.

Sähkötupakan nesteiden sisältö vaihtelee, vain yleensä aine koostuvat pääosin propyleeniglykolista taikka glyseriinistä, jota on jatkettu vedellä ja monenlaisilla makuaineilla. Kanteet olivat nostettu paikallisessa, alueellisessa sekä kansallisessa oikeusistuimissa. Kokemukset myös toteavat että useat röökaajista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa.

sähkötupakka.eu/
Sähkötupakka säästää tosiaan myös käyttäjiensä rahoja. Professori Taru Kinnunen täytyy ongelmana sitä, että sähkötupakat ovat tupakkateollisuuden valmisteita sekä niiden nikotiinipitoisuus vaihtelee suuresti. Lyhyesti, sähkötupakka onkin tupakka vailla tän negatiivisia puolia ja vaikutuksia.