Sähkötupakka – pelko vai positiivisuus?

Patruuna sisältää e-nesteen tankin sekä suukappaleen joista höyryä imetään. Lain mukaan sähkötupakkaa pystyy käyttää joissa vaan, myös paikoissa missä tupakointi on kielletty. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, niin että sähkötupakkaa käytettäessä uloshengitysilma on jopa pelkästään vesihöyryä. Hänen mielestään meneillään on ihmiskoe, joka tulokset nähdään vasta kymmenien vuosien kuluttua.

Painoa sekä pituutta on normaalisti vähän lisää kuten tavallisella tupakalla. Ajan mittaan sähkötupakkaan siirtymällä säästää erittäin merkittävästi. Jotta nestapatruunan koostumus höyrystyy tarvitaan sähkötupakkaan oikeastaan höyrystäjä, jota kutsutaan myöskin atomisoijaksi. Suurin ero tupakan ja sähkötupakan välillä onkin maku, minkä vaatii hieman totuttelua, sähkötupakka jahka ei maistu pahalle vain hyvälle, silti mansikalle, Mikäli olet 18 vuotta täyttänyt etkä oo raskaana ja haluat lopettaa tupakoinnin, ehdottomasti sähkötupakka.

Mutta ongelma on näiden markkinointi nuorille viihdetuotteena. Sähkötupakasta  ei ole julkaistu tarpeeksi luotettavia tutkimuksia, jotta tätä saattaisi joutuu täysin turvallisena. Laki ei rajoita sähkötupakan käyttöä, höyryttely onkin laillista myöskin tupakointikiellon alaisissa paikoissa. Olipa puhdistustapa mikä ainoastaan, juttu kannattaa alottaa pyyhkimällä silti talouspaperilla atomisaattorin sekä akun väliset kierteet.

Sähkötupakka – uhka vai positiivisuus?

Tupakointikielto koskee tupakkatuotteiden polttamista taikka käyttämistä, vaan ei sähkötupakoita. Vaikka teollisuusyritysten kiinnostus tuoteideaa kohtaan käsitettiin olevan tuolloin melko laajamittaista, ei tuote ikinä saavuttanut sarjatuotantovaihetta, sekä tämä hävisi julkisuudesta vuoden 1967 kuluttua. Lopettamiseen kandee käyttää joko nikotiinikorvaushoitoa, mikä on tutkitusti tehokasta eivätkä ole hyvinvoinnille haitallista, taikka tupakastavieroituslääkkeitä.
Sähkötupakka on vieläkään melko nykyaikainen homma, eli siitä saa hyvin kehitettyä keskustelua baareissa, kahviloissa vai kaduilla. Akku kestää käyttämisestä riippuen useammasta tunnista muutamaan päivään, joka jälkeen se käy asettaa laturiin. Akkua saatetaan ladata verkkolaturilla tai tietokoneen usb-portin avulla. Tämän lisäksi havaittiin, niin että patruunoiden nikotiinitasot eivät vastanneet ilmoitettuja.

Sähkötupakka verkosta

Olen silti seurannut muiden sekakäyttöä ja siihen onkin itänyt ajatus, jotta voisin neuvoa, miten sähkösavukkeella saadaan mahdollisimman aito vaikutelma ja kokemus. Tällainen kansalaistottelemattomuus on ainoastaan hyvä asia: sähkötupakka ja nikotiinia sisältävät nestepatruunat on auttaneet monia pääsemään eroon hengenvaarallisesta tupakoinnista, eli perusteet rajoituksille on järjenvastaisia.