Cyclocross, maastopyörä, ja muut polkupyörät

Ja liian isolla, että liian pienellä pyörällä ajaminen on vaikeaa. Jolloin polkeminen muuttuu helpommaksi ja rullaavammaksi. Ota huomioon kuorma- sekä pakettiautojen katvealueet. Maastopyörä onkin vaikeakulkuisille poluille ja maastoon suunniteltu polkupyörä. Cyclocross-pyörän haarukat ovat maantiepyörää väljemmät suurempia renkaita sekä näiden mukanaan nostamaa maa-ainesta varten. Pyörällä ajaminen saatta tuntua pelottavalta, mutta tukeva runko sekä hallittu ajoasento tuovat luottamusta omiin taitoihin. Ketjuvaihteisissa pyörissä onkin yhdestä kolmeen erikokoista keskiöratasta ja viidestä kymmeneen takaratasta. Vancouverissa puolestaan laskettiin, kuinka huomattavasti yhteiskunta tukee eri kulkumuotoja toisen muassa rakentamalla teitä ja panostamalla oheishaittojen, kuten onnettomuuksien ja saasteiden hoitoon.

Hyvän pyöräilyasennon ja tekniikaltaan sujuvan pyöräilyn onnistuminen edellyttää oikeankokoista sekä omien mittojen mukaan säädettyä polkupyörää. Pyöräily kuluttaa matkaan nähden vahvasti vähemmän sähköä kuin esim. juokseminen taikka kävely. Näinpä alumiininen retkipyörän runko ei pakosti oo ollenkaan kevyempi, kuin teräsrunko. Tarvittaessa saat lainata tai melkein vuokrata pyörän. Jo yhdellä laukulla kapistus silloin kun heilui kuten myös tärisi kuten mikäkin. Ohitus suoritetaan joka kerta vasemmalta, ei ikinä oikealta. Erityisesti, mikäli käytät päähän kiinnitettävää lamppua.

Meillä on huippulaadukkaita kilpatason polkupyöriä ja pyöräilyvaatteita sekä käytännöllisiä pyörätarvikkeita kuten myös myöskin polkupyöriä arkiseen, esim. työmatka-ajoon. Tällä tyylillä ei vaatisi käydä suihkussa kahdesti päivässä eivätkä päiviin tule ”liikaa” liikuntaa, mikä saattaa olla ongelma, jospa tykkää sattua lisäksi jumpissa, salilla tai muuten urheilemassa. Toisekseen reippaan huollettu teräs säilyttää jokainen ominaisuutensa kutakuinkin ikuisesti, jahka hyväkin alumiinirunko väsyy hiljalleen sekä murtuu sit ennenpitkää. Jospa ajoitat pyöräilysi suoraan palaveriin, sikäli mukauta vauhti tämän mukaan: sikäli mikäli ajaminen vaikuttaa raskaalta, päädyt palaveriin todennäköisesti puuskuttava sekä hikisenä. Seudullisia pyöräilyn pääreittejä täten laatukäytäviä on seitsemän: ne johtavat keskustasta Hervantaan, Kangasalalle, Teiskoon, Pirkkalaan, Ylöjärvelle, Nokialle sekä Lempäälään. Ranskassa puolestaan on laskettu, jotta kaikki työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1200 € vuodessa pelkästään yhteiskunnan terveydenhoitokuluja.

Polkupyörää koskevat liikenteessä siis suurelta osin samat säännöt kuin muitakin ajoneuvoja. Toisessa ääripäässä on nimittäin suoratankoisia, paksurenkaisia laitteita, joihin voi pakata tavaraa useita kymmeniä kiloja. Siispä päätin kokeilla työmatkapyöräilyä haittapuolista huolimatta. Tunturin polkupyörien runkojen mitoituksessa otetaan huomioon suomalaisten mittasuhteet. Tänään jahka voin valita, joihin iltaisin aikani käytän, fillarointi ei tunnu niin välttämättömältä, silti siitä miten saisi raitista ilmaa sekä vähentäisi hiilidioksidipäästöjä. Kannattaa tutustua paikallisten pyöräkauppojen tarjontaan kuten myös selata nettiä, niin pääsee paremmin perille millaisia vaihtoehtoja ovat tarjolla sekä mitä vastinetta sijoitukselleen saa.

Ylävartalon rasitus ja voimankäyttö edes jää lajissa vähemmälle raskasta maastoajoa sekä alamäkiajoa lukuun ottamatta. Jospa pääset hypistelemään pyörää livenä, se onkin iisi kokeilla nostamalla pyörä niin ylös koska tämä osuu haaroihin ja huomata jääkö renkaiden alle noin 5cm ilmaa. Olenkin pyöräillyt työmatkat lumettomina kuukausina viimeiset parikymmentä vuotta, joten jaan kybällä pyöräilyviikon iskulauseen ”Ilo irti työmatkasta”. Laatukäytävien lisäksi pyöräilyreittiverkostoon kuuluvat pääreitit, aluereitit sekä lähireitit. Pyörällä matka-aika onkin monesti kilpailukykyinen auton kanssa sekä reitit ovat usein mahdollista valita rauhallisia puistoja pitkin. Muu tekniikka ovatkin samankaltaista maastopyörien kanssa, joskin ainoastaan hybrideihinkin tarkoitettuja osia on olemassa.

Maastopyörän rakenteessa on pyritty huomioimaan ennalta arvaamattoman maaston epätasaisuudet vankentamalla runkoa, leventämällä renkaita sekä tehostamalla jarruja. Että pystymme pitämään toimituskulut mahdollisimman alhaisina, asiakkaan joutuu tehdä muutama yksinkertainen vaihe tilauksen vastaanottamisen jälkeen; etupyörän ja polkimien asentaminen sekä ohjaustangon säätäminen. Metsäpoluille, jossa juurakot sekä kivikot on pienemmässä roolissa soveltuu hyvin esimerkiksi 29” renkailla varustettu jäykkäperäinen maastopyörä, silloin kun taas endurotyyppiseen tekniseen polkurymistelyyn käy paremmin140-170mm joustava täysjousto maastopyörä. Niistä valitsisin silti vaihteellisen, silloin ulkovaihteisen kuitenkin. Löydät myös asennusvideot kullekin pyörätyypille: maastopyörä, retkipyörä, kaupunkipyörä, hybridi-pyörä kuten myös maantiepyörä.

Jolloin onkin hyvä valita jokin lyhytjoustoinen (120mm tai alle) etu- vai täysjousitettu xc-pyörä. Onkin toisiakin tilanteita, missä ei pystytä kohtuudella odottaa pyöräilijän käyttävän pyörätietä. Kuntoilussa jälleen lähtökohtaisesti hyvä asia. Näytä suuntamerkki sekä ryhmity ajoissa aikaisemmin kääntymistä. Pyöräily on monesti hyvä vaihtoehto henkilöautolle. Yhteistä näille kaikille onkin siitä huolimatta se, niin että niihin pystyy pakata tavaraa mukaisesti useita kymmeniä kiloja. Mitä vaikeammasta maastosta on kyse sitä isompi määrä vaihteiden suuresta lukumäärästä on nimittäin hyötyä. Laskentamallissa pyrittiin ottamaan huomioon teiden ja katujen rakentamisesta koituvat kustannukset kuten myös teiden kulumisesta aiheutuvat kulut.

Maantie- sekä citypyörissä käytetty sileä sekä kapea asfalttirengas tarjoaa pienimmän vierintävastuksen tasaisilla tiepinnoilla. Polkupyörän hyötysuhde on hyvä jotta jokainen käytettävä voima ohjataan renkaan pyörittämiseen ja liikekitka on pieni. Selvitä työpaikkasi pyöränsäilytysmahdollisuudet. Elikkä mikäli haluaa ulkomailta tilata edullisesti hyvää, kandee tutustuminen aloittaa Radonin pyöristä sekä vertailla heitä toisiin vaihtoehtoihin. Maantiepyörästä on ajan saatossa muokattu harraste- sekä kilpailukäyttöön useita toisia tätä enemmän vai vähemmän muistuttavia pyörätyyppejä kuten aika-ajopyörä, ratapyörä, triathlonpyörä, audax-pyörä kuten myös cyclocross-pyörä. Kohtalaisen yleistä kilpakäyttöön tarkoitetuissa polkupyörissä on materiaalien yhdistely, tällöin prosenttimäärä rungosta saatta olla jotain metallia, prosenttimäärä hiilikuitua. Polkupyöriä hidas jep varastetaan merkittävästi.

Tämä kykenee talvikeleilläkin lämpimän sekä tuulelta suojaavan kerrospukeutumisen ynnä nastarenkaiden ansiosta. Vuonna 2009 menehtyneistä pyöräilijöistä 20 % oli päihtyneitä. Vuosien varrella ovat vastaantulijatkin saapuneet jopa tutuiksi: Pohjoisrannassa ohi vilahtaa harmaapartainen mies sekä Kulosaaren ylämäessä ohitseni sujahtaa jopa päivittäin vinhasti polkeva, keltaiseen huomioliiviin pukeutunut nainen. Yleisrengas onkin kahden viimeksi mainitun välinen kompromissi, jota käytetään hybridipyörissä sekä joissain retkipyörissä. Lukuunottamatta parempi noin päin kuin se, koska rinteessä loppuisi vaimennus kesken. Työnantajat saattavat myötävaikuttaa monin tavalla työmatkapyöräilyn suosioon. Luonnollisesti myös pyöräilijöitä ovat syytä valistaa oikeanlaisesta sekä muut tienkäyttäjät huomioivasta liikennekäyttäytymisestä.

Pyöräilijöiden kuolemaan johtavia onnettomuuksia on nimittäin nyt kolmanneksen vähemmän ja loukkaantumisia viidenneksen vähemmän kuten 10 vuotta sitten. Pyöräilijän onnettomuusriski on nimittäin tällaisissa paikoissa suuri, ja mahdollisissa onnettomuustapauksissa pyöräilijän oikeusturva on heikko. Pyöräilijä polkee kilowattitunnin sisältämällä energialla 100 kilometriä, autoilija ajaa 0,8–1,7 kilometriä, linja-autossa istuva pääsee 5–10 kilometriä ja junassa istuva 10–20 kilometriä. Nimenomaan tuon kevyemmällä pyörällä ei ole enään kiva rytyttää bike parkissa mäkeä alas, mutta tuolla pärjää jo aivan hyvin. Näinpä alumiininen retkipyörän runko ei välttämättä oo lainkaan kevyempi, kuin teräsrunko. Sähköpyörien ostajat taas eivät välttämättä oo perinteisiä pyöräilijöitä. Pyöräilyyn vakavammin suhtautuvat vannovat maantiepyöräilyn nimeen.

Ketjuvaihteisissa pyörissä ovatkin yhdestä kolmeen erikokoista keskiöratasta kuten myös viidestä kymmeneen takaratasta. Pyöräile maantien taikka pyörätien oikeassa reunassa. Pyöräilijöiden kuolemantapauksista yli puolet sekä loukkaantumisista yhdeksän kymmenestä tapahtuu taajamissa. Puhtaisiin maantiepyöriin verrattuna retkipyörässä onkin monesti vähän kuvioidummat paksummat renkaat sekä laajemmat välityssuhteet mäkisiä osuuksia varten. Meiltä löydät lisäksi suuren valikoiman pyöräkypäriä, polvi- ja kyynärpääsuojuksia ynnä muuta, mikä tekee pyöräilyn turvallisemmaksi.